Websimon Tables

Även om tabeller inte passar på alla affiliatesidor så är det något som generellt rekommenderas. Framförallt för att det gör det lättöverskådligt för besökaren. Oftast handlar det om att hjälpa besökaren att välja produkt eller tjänst. Men tabeller kan även användas utifrån att presentera olika företag eller annat.

Ett av de plugin som kan användas är Websimon Tables.  Installera detta plugin och aktivera det. Välj sedan ”Add Table” och välj hur många kolumner och rader den ska bestå av. Detta kan självklart ändras i efterhand.

Klicka sedan på ”Edit Structure and Style” och det är här som den stora fördelen men detta plugin finns. Tabellerna är extremt flexibla. Antingen väljer man någon av de 12 färdiga mallarna eller så bygger man ihop en tabell helt utifrån eget tycke. Även mallarna går också att justera i efterhand.

Bland annat kan man ändra textstorlek, kolumnernas bredd i procent, färger på ramar och rader samt hur texten ska placeras i rutorna. Man kan även välja om headern på tabellen ska synas (där man ofta skriver vad som presenteras) samt om en hovringseffekt ska uppstå när man pekar med musen.

En vän till mig driver billigafärgpatroner.se och har där byggt upp tabellen med mallen ”Blå”. En fördel är att raderna blir olika färger vilket skapar en tydligare nyans mellan dem.

 

Detta exempel visar även att tabeller inte enbart handlar om att presentera priser. Denna sida jämför bland annat ”nykundserbjudanden” på färgpatroner. Finns möjlighet att lyfta fram sådana erbjudanden så är det en klar fördel. De är betydligt mer konverterande än andra länkar vilket självklart beror på den stora rabatt som kunderna får.

Ett annat alternativ hade självklart varit att presentera de olika företagen i längre recensioner. Det hade skapat mer text och därmed mer Googlevänlig webbplats. Men man måste avväga konvertering mot textmassa. På nätet handlar det om sekunder om besökaren ska gå vidare eller backa. På några sekunder hinner man inte presentera mycket mer än vad som ryms i en tabell. Så tabellen är inte bara ett tydligt sätt att presentera jämförelser – den möter även behovet av ”sekundsnabba beslut” som sker dagligen på nätet.

Läs mer om Websimon Tables eller ladda hem det här.

/Johan

Inläggsförfattare: Arne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *