Tradedoubler – Recension

Tradedoubler startades 1999 och brukar anses vara en av pionjärerna inom affiliate. Idag åtnjuter de ett starkt varumärke och kanske det företag med längst erfarenhet inom affiliatemarknadsföring som finns. Men bara för att det har funnits längst ­– så är det inte nödvändigtvis bäst.

Gränssnitt och design

På senare tid har designen och gränssnittet förbättrats avsevärt, även om det fortfarande kanske inte är i paritet med till exempel Adtraction eller Adrecord. Det har dock, enligt undertecknad, blivit lättare att hitta dit man vill och göra det med färre klick än tidigare. Fortfarande är det dock inte lika intuitivt som hos några konkurrerande affiliatenätverk – men det kan ju handla om vilket nätverk man använder mest också.

Till Tradedoubler

Program

Tradedoubler erbjuder 257 program för publicister att ansluta sig till. Till skillnad från många konkurrenter går det inte direkt att se hur många program som finns inom respektive kategori på ett överskådligt sätt. Om du vill se om Tradedoubler kan vara något för dig är det kanske bäst att helt enkelt logga in, kryssa i en kategori och se om det som dyker upp tilltalar dig.

Värt att nämna är att här finns 16 annonsörer under kategorin ”Travel” – betydligt fler än hos många konkurrenter. Här finns också 18 annonsörer under kategorin ”Media & Entertainment”, vilket också är fler än hos de flesta.

Support

Mina personliga erfarenheter med Tradedoublers support är varierande. Det har funnits tillfällen när det har tagit ganska lång tid att få svar på vad som bör vara ganska simpla frågor. Dock var detta ett tag sedan och det kan mycket väl ha blivit bättre nu.

Supporten når du kanske enklast genom att skriva i formuläret på startsidan. Svarstiderna är inte lika snabba som hos till exempel Adtraction, där du dessutom kan chatta direkt med företaget.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis så kan Tradedoubler främst rekommenderas för dem som söker program inom resor. Är du en affiliate inom blandade nischer är det nog sannolikt att du använder Tradedoubler förr eller senare, eftersom vissa av programmen de har inte finns någon annanstans.

Med det sagt, så är den generella upplevelsen kanske inte den bästa. Det är, enligt undertecknad, trögare att navigera och hitta dit man vill. Dessutom tar det ibland ganska lång tid att få svar från supporten. Åsikten är givetvis föremål för förändring. Bara de senaste par åren har gränssnittet förbättrats – och om ett litet tag kanske den generella upplevelsen blir i paritet med några av de bästa konkurrenterna.

Till Tradedoubler

Andra affiliateföretag