Adtraction – Recension

Adtraction är ett av de mest populära affiliatenätverken på den svenska marknaden. Gränssnittet är snyggt och lätt att använda och programutbudet är gediget, inte minst inom ekonomi och försäkringar. Här finns också en hel del annonsörer inom mode, skönhet och inredning.

Funnits sedan 2007

Adtraction har varit verksamt i ungefär 15 år, och har under den tiden skapat sig ett rykte som ett pålitligt affiliatenärverk. Frågar du en affiliate är sannolikheten att den har goda erfarenheter av nätverket, med pålitliga utbetalningar och bra support. Det funkar som det ska, helt enkelt.

Användarvänligt

Gränssnittet är lättanvänt och designen är kanske den snyggaste av de affiliatenätverk som undertecknad har använt. Det är lätt att hitta dit du vill, vare sig det är nya program att ansluta sig till, eller statistik om klick och konverteringar. Att gränssnittet är bra gör kanske inte att du direkt tjänar mer pengar – men det gör det roligare att vara affiliate när arbetet är enkelt och stilrent.

Program

Den enskilt största kategorin är Bank & Finans, där Adtraction kan stoltsera med 80 olika annonsörer. Därefter kommer Hälsa & Skönhet med 32 olika annonsörer. Hem & inredning samt Mikrolån är också stora kategorier, med 28 respektive 29 annonsörer vardera.

Det är tydligt att Adtraction är gott val för den affiliate som nischar sig mot ekonomi på ett eller annat sätt. Däremot är det kanske inte ett nätverk för den som håller på med resor – här finns bara två program att välja mellan.

Till Adtraction

De sju största kategorierna och antal annonsörer: 

KATEGORI ANTAL ANNONSÖRER
Bank & Finans 80
Hälsa & skönhet 32
Kläder & accessoarer 30
Mikrolån 29
Hem & inredning 28
Media & Telekom 17
Elektronik & teknik 15

 Support

Supporten nås enkelt genom att klicka på pratbubblan nere i det högra hörnet när du är inloggad. Som regel får du snabba svar – åtminstone när du skriver under kontorstider. I skrivande stund är deras genomsnittliga svarstid på under tio minuter.

När du klickar på pratbubblan får du också upp ett sökfält där du kan söka bland de många hjälpartiklar som finns på hemsidan. Kort sagt – support är inget problem när du är med Adtraction.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man konstatera att det finns en rad fördelar med Adtraction. De har funnit i ungefär 15 år och har ett rykte om att vara mycket pålitliga. Betalningarna fungerar som de ska och är mycket sällan försenade. Dessutom är gränssnittet är lättöverskådligt och stilrent.

För den affiliate som håller på med ekonomi i Sverige är det nästan ett måste att jobba med Adtraction. Håller man däremot på med till exempel resor, så har de inte särskilt mycket att erbjuda när det kommer till annonsörer. Nischar man sig mot till exempel hem & trädgård eller kläder så finns det en del att ta av – men så finns det också konkurrenter som har ett större urval inom dessa kategorier.

Till Adtraction

Läs även om andra Affiliatenätverk

Adrecord – Favorit inom E-butiker

AddRevenue – Uppstickaren och utmanaren

Tradedoubler – Giganten med stora varumärken