Affiliate utan företag

Du kan tjäna pengar och till och med försörja dig som affiliate utan att behöva ha ett eget företag. Visst kan det finnas många fördelar med att starta en egen firma – till exempel dra av kostnader och moms – men har man det som extrapengar på sidan är det kanske enklare att ansluta sig till ett affiliatenätverk som betalar alla skatter.

Lön som vanligt

Registrerar du dig hos privatperson hos nätverk som till exempel Adrecord eller Adtraction, sköter de all inbetalning och rapportering till Skatteverket. Det här gäller enbart om du är svensk medborgare. Utländska medborgare, precis som företagare, ska själva rapportera inkomster och betala eventuella skatter.

Driva affiliate via företag eller registrera mig som privatperson?

Det beror på vilken situation du är i och vilka prioriteringar du har. För den som mest ska pröva på affiliate är det kanske en god idé att vänta med att starta företag, tills man ser att det fungerar. Att starta en egen firma innan inkomsterna börjar rulla in skulle kunna innebära en del onödigt pappersarbete.

Även om du får inkomster regelbundet kan det finnas skäl att registrera sig som privatperson. Om du inte har några stora kostnader, och kanske har affiliate som extrapengar mer än försörjning, kan ett eget företag kosta mer än det smakar.

Läs om svenska affiliateföretag här

eller gå direkt till

Till Adrecord Till Adtraction