Awin – Recension

Awin är ett av de största, om inte det största, affiliatenätverket i Europa. Har du hållit på med affiliate länge kanske du minns Zanox. Zanox slogs ihop med bolaget Affiliate Window år 2017 – en sammanslagning som resulterade i just Awin.

Program

Totalt har de över 21 000 annonsörer som de samarbetar med. I Sverige finns det 157 program att välja mellan. Kategoriseringen av programmen är kanske lite mer genomgående än hos många av konkurrenterna. Det finns fyra överkategorier:

  • Finance & Insurnce
  • Retail & Shopping
  • Telco´s & Services (Telekom)

Under varje kategori finns det tiotals underkategorier att välja mellan. Klickar du på till exempel Retail & Shopping kan du specificera vilka produkter du vill marknadsföra – till exempel barnkläder, skor, sportutrustning eller musik.

Till Awin

Gränssnitt och design

Gränssnitt och design är i min mening helt okej. Det finns nätverk med både värre och bättre gränssnitt i Awin. Att hitta statistik och information som du vill ha går kanske inte på ren intuition – men visst finns det betydligt svårare gränssnitt att hantera än just Awins.

Rapporter och information

Under ”Reports” hittar du i princip all den information som du kan tänkas behöva. Här finns dessutom saker som många av konkurrenterna inte erbjuder, så som Device Performance (statistik per enhet) och Commission Group Performance, där du kan mäta hur verksamheten går baserat på typ av provision.

 

Support

Supporten brukar ge hyfsat snabba svar. Ofta, men inte alltid, får du svar på engelska, även om du skriver på svenska. Som regel är supporten engagerad och du får hjälp med det du behöver, oavsett om det gäller om frågor om program, ekonomi eller något annat. Dessutom finns en genomgående wiki och videos som kan hjälpa dig att komma igång och använda de funktioner som finns.

Sammanfattning

Awin har ganska många program (157 st) och levererar en hyfsad god upplevelse i största allmänhet. Gränssnittet är okej, supporten god och betalningar har skötts bra under mina år som publicist hos dem.

Även om Awin kan kännas ganska nytt har bolaget bakom hunnit samla på sig mängder av erfarenhet och skapat sig ett gott rykte. Tidigare drev ju samma bolag både Zanox och Affiliate Window (som senare blev Awin) framgångsrikt under många år.

Sammanfattningsvis är det ett nätverk att rekommendera.

Till Awin