Affiliatenätverk i Sverige

Affiliatenätverket ansvarar bland annat för att spårning av besökare och deras köp går rätt till. De ser till att du som publicist får dina pengar utbetalda och att viktig statistik finns tillgänglig. Kort och gott ska ett bra nätverk ta fullt ansvar för det som har med ekonomi, teknik och support att göra.

(Denna artikel om affiliate innehåller affiliatelänkar 🙂 

Adrecord är, precis som Adtraction, ett av de stora nätverken i landet. Medan Adtraction kan sägas ha ett större fokus på ekonomi, kan Adrecord sägas vara mer inriktat på fritid, livsstil och hem. De största kategorierna (vad gäller antalet annonsörer) är Skönhet och hälsa, Sport och fritid, Hem, inredning och trädgård.

Åsikt: Ett bra affiliatenätverk att börja med. Enkel navigering och god användarvänlighet. Snabb support på svenska.

Betyg: 9/10 – Här tjänar jag mest.

Till Adrecord

Adtraction är ett av de största affiliatenätverken i Sverige och en favorit bland många publicister inom finans och försäkringar. Tittar man på vilka annonsörer de samarbetar med ser man också att Bank & Finans och Mikrolån är bland de största kategorierna.

Åsikt: Lika god användarvänlighet som Adrecord. Jag gillar däremot Adrecord mer eftersom de har ett bredare utbud av mindre butiker. Men Adtraction är ett MÅSTE om du ska marknadsföra dig inom privatekonomi. Nästan ett måste som komplement till Adrecord också då de har många intressanta program.

Betyg: 8/10

Till Adtraction

Addrevenue är relativt ny aktör i Sverige men har etablerat sig snabbt. Enkel att använda och supersnabb support – även på helger. Här finns mängder av småbutiker som inte hittas hos andra nätverk.

Åsikt: Addrevenue är en ”krydda”. De har många småbutiker jag aldrig hört talas om. Det är riktigt bra för då kan jag marknadsföra produkter som andra affiliates ännu  inte fokuserat på. Supporten är svinbra och användarvänligheten riktigt god.

Betyg: 8/10

Till Addrevenue

 

Tradedoubler har funnits i över 20 år och har över 2 000 annonsörer i sin katalog internationellt. Svenska affiliates kan välja mellan ca 200 olika program som är verksamma inom branscher som gaming, motor, mode, finans och resor.

Åsikt: Gränssnittet kan inte sägas vara lika intuitivt som hos Adrecord och Adtraction. Det tar lite längre tid att hitta det man söker efter och statistiken är inte lika tydligt presenterad. Nybörjare bör börja med de affiliatenätverk som presenteras ovan. Men då Tradedoubler har en del riktigt bra program så bör till slut ett konto även öppnas här. De har exempelvis CDON och FYNDIQ vilket gör att man kan marknadsföra nästan vad som helst.

Betyg: 7/10

Till Tradedoubler

Internationell jätte som har många stora varumärken. Däremot är utbudet mot den svenska marknaden inte lika imponerande. Betydligt krångligare användargränssnitt än de tre första nätverken som presenteras ovan. Jag gick med för att nå outnorth vilket är en E-butik som är ett ”måste” för oss som marknadsför outdoor.

Åsikt: Gillar inte gränssnittet men jobbar med dem eftersom Outnorth flyttade hit från Adtraction.

Betyg: 6/10

Till Awin

Smala nätverk

  • Wincher  – Marknadsför SEO-verktyget
  • Booking – Marknadsför hotellvistelser
  • Getyourguide – Marknadsför upplevelser