(Intervju) Egen affiliatelösning – Kryddafesten.se

Att gå via affiliatenätverk är det enklaste och vanligaste sättet. Men i vissa fall måste man hitta egna lösningar. Det gäller exempelvis för KryddaFesten.se som är en artistförmedling med flera likheter med affialite.

Vad är krydda festen?

 Kryddafesten är en artistförmedling där man kan hitta olika artister, underhållare eller annat som man kan boka eller hyra till sitt event. Utöver det klassiska som magiker  och personer inom stand-up finns här bland annat ballongdekoratörer och uthyrning av personer som gör ansiktsmålning.

Affiliate handlar om att få provision på förmedlade lead/sale. Men det finns inget affiliateprogram för artister. Hur har du valt att lösa den biten?

Vi har hittat en lösning som passar mig och de artister som är med på sidan. Framförallt är det en lösning som gynnar artisterna i större utsträckning än hos andra artistförmedlingar.

Du går inte via ett klassiskt affiliateföretag. Hur är du då säker på att få betalt?

Till skillnad från andra artistförmedlingar så är jag själv artist och känner mer eller mindre alla som är med på hemsidan. Denna personliga kontakt gör att risken minskar att någon försöker luras.

Sen har jag själv kontakt med kunden, kundens kontakt går från början först genom mig så minsta misstänksamhet kan jag lätt kolla upp. Skulle någon missköta sig så tas de bort både från hemsidan och från gruppen och mistar på så vis att få massa bokningar. Eftersom vi är en grupp ihop så blir det även dåligt rykte för personen bland sina kollegor.

Skulle du rekommendera andra att gå den vägen för att tjäna pengar?

Egentligen inte, dels måste man ha enormt mycket tålamod och tid att lägga in artist efter artist på sidan, samt ha kontakt med både artister och kunder och många bollar i luften. Sen är detta inget man ska ge sig på bara rakt upp och ner. Jag har byggt upp ett kontaktnät med artister samt kundkrets i 16års tid, så när jag sa att jag skulle dra igång detta fick jag direkt ett 40 tal artister som redan känner mig som ville vara med pga att de vet vem jag är och vad jag är kapabel till. Detta inte minst eftersom jag tidigare grundade Sveriges största trollerisida som fick över 15.000 medlemmar så de flesta i branschen vet vem jag är.

Finns det lönsamhet?

Lönsamhet vet jag inte förrän jag har testat på det ett tag. Men tanken är att jag ska jobba upp sidan, vilket kommer ta mycket tid, sen sköter det sig själv när sidan väl är uppe. Det är som med allt annat. Det krävs ett stort arbete – för att kanske nå framgång.

Vad gör du som är bättre än andra liknande sidor?

Det som gör denna sida bättre än andra sidor är att utbudet är betydligt större och det finns fler alternativ att välja på, mycket pga. att det är gratis för artisterna att finnas med på sidan vilket gör att väldigt få inte vill vara med. Andra artistsidor tar tusenlappar per år och där vet man inte om det ger mer än vad man får.

En annan fördel med kryddafesten är att jag bakom sidan själv är artist och är själv inne i branschen. När en kund frågar efter hjälp vet jag vem som skulle passa och vem som inte skulle passa och kan på så vis hjälpa kunden på riktigt. Har även valt att inte lägga till vissa artister pga. att jag anser att de tar för mycket betalt för den nivån de är på, denna bedömning kan man inte göra om man inte själv vart på SM tävlingar osv och sett underhållare på riktigt.

Mitt stora kontaktnät gör även att jag kan få tag i det mesta, frågar kunden efter någon eller något så kan jag snabbt fråga runt lite och få tag i det kunden vill ha. Men för det mesta vet jag själv vem jag ska kontakta.

Utöver det har jag byggt in en sökfunktion som gör att man snabbt kan få fram passande artister utifrån vilket län man söker efter.

Så det finns över hela Sverige?

Inte än. Men vi jobbar på det. Än så länge är exempelvis listan över magiker i Stockholm betydligt längre än i listorna på magiker i andra län. Men det kommer att jämna ut sig med tiden då fler lokala förmågor upptäcker fördelen med mitt system.

Inläggsförfattare: Arne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *