Så döljer du fula affiliatelänkar

Det är inte alla som tittar på var en länk pekar när man surfar runt på internet. Men fler gör det än vad man anar. Att då se en länk som heter https://track.adtraction.com/t/t?a=185494151%65sjsl är knappast lockande. Men det är så här de flesta affiliatelänkar ser ut. I alla fall om man inte tar och fixar till dem. Via affilitenätverken finns ibland möjlighet att skapa något kortare länk. Men fortfarande en länk som inte säger var den pekar – något som kan minska konverteringen. För att få snyggare länkar kan Pretty Link Lite användas. Ett enkelt plugin som har flera fördelar när man ska hantera utlänkar.

När man installerat pluginet kan man lägga in afflänken och sedan avgöra hur denna länk ska se ut. Det skapas därmed en 307 eller 301 från aff-länken till den nya länken. Det gör att länkadressen skulle kunna få domänadress.se/till/fotbollsskor-nike.

En stark rekommendation är att välja 307 eftersom det då går att byta adressen om E-butiken ändrar i sin butik och därmed urlen ändras till produkten.

När man skapar en länk bör man även se under ”advanced options”. Där går det bland annat att klicka i om länken ska vara ”No-follow” vilket gör att man inte bjuder E-butiken på onödig länkkraft. Här kan man även väja att pluginet ska räkna antal klick på länken.

Fördelar

  • Snyggare

Det blir betydligt snyggare länkar vilket kan höja konverteringen.

  • Enklare

Placera ut hur många länkar du vill över hela webplatsen. Om de behöver riktas om ändras detta bara i Pretty Link. Ett extremt enkelt sätt att peka om länkarna istället för att leta upp alla över webbplatsen som behöver pekas om.

  • Enkel Nofollow

Du behöver inte in i HTML-koden för att lägga in No-follow. Det räcker med att klicka i rutan så blir det automatiskt Nofollow på länken.

Snyggare, enklare, snabbare – Det är Pretty Link.

Inläggsförfattare: Arne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *