Om att jobba med indexeringsteknik

Att jobba med indexeringsteknik kan vara en otroligt stor tidssparare. Den affiliate som ska göra en sida med ett stort utbud gör rätt i att överväga detta. Tänk stora prisjämförelsesajter som exempel, där det ofta finns tusentals produkter. Att föra in dessa manuellt skulle helt enkelt ta både lång tid och mycket energi. Att sedan hålla alla dessa uppdaterade med rätt priser skulle det krävas en hel personalstyrka för.

För att dessa projekt ska vara möjliga krävs det helt enkelt ett flöde av något slag. Det är där som indexeringstekniken kommer in. Genom att ett script går in och läser av information (priser t.ex.) och sedan importerar det till din produktsida, är det många, många timmar som sparas. Ett exempel på det här är den egna sajten Gardinstugan.se. Just gardiner finns det många återförsäljare av, och tanken med sidan är att samla ett mycket stort utbud av gardiner under ett och samma tak.

Nackdelar

Samtidigt kan det finnas nackdelar med att använda sig av indexeringsteknik. Om produktutbud som ska importeras inte är tillräckligt stort, kan det snarare bli mer tid som läggs i slutändan. Att scrape:a flera butiker kanske inte är värt det, om det är ett förhållandevis lågt antal produkter som ska till din sida. Det kan helt enkelt ta fler timmar att sätta upp det, än att bara importera produkterna ”för hand”. Samtidigt löser inte ett script allt. Produktbeskrivningar behöver till exempel fortfarande skrivas om man vill ha det.

Det kan också krävas att man har rätt typ av ”personlighet” för att göra det. Om man inte är erfaren, är det en inlärningsperiod där man sannolikt kommer att stöta på många problem som ofta tar lång tid att lösa. Man bör tycka om problemlösning. Om man inte gör det, bör man åtminstone ha ett stort tålamod.

Även om det finns ett par nackdelar, är fördelarna övervägande om man behöver ett stort produktflöde. Fördelarna, som nämndes överst i texten, handlar bland annat om att det sparar enormt mycket tid. Oavsett om det är gardiner, kläder, eller något annat du vill att dina besökare ska kunna prisjämföra, kan scraping vara vägen att gå.

 

Inläggsförfattare: Arne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *