Wincher: Recension & Omdöme

Lär vår recension om Wincher. Vi ger trackingverktyget ett mycket gott omdöme och har använt det flera år nu. 

Vårt omdöme: Väldesignat och intuitivt. Lätt att använda och att skapa visuellt snygga rapporter för både internt och externt bruk. Finns mer avancerade verktyg på marknaden, men för den som i huvudsak vill övervaka SERPen kan Wincher varmt rekommenderas.

BETYG 4,5/5 


FÖRDELAR NACKDELAR
Överskådligt Begränsad övrig SEO-funktionalitet
Snygg design Få funktioner på starternivån
Användarvänligt  

 

Läs mer & Prova gratis på Wincher.com

Winchers slogan är The World´s simplest SEO tool. De vill bygga ett ranktrackingverktyg som är så enkelt så att till och med min eller din mormor kan använda det. Här är det bara stämma in: Winchers styrka är just användarvänligheten, tydligheten och enkelheten.

Priset för Wincher börjar på 39 € och kan tjäna såväl stora som små företag. Prenumerationen Business (74 € per månad) inkluderar bland annat tracking av 1 000 sökord, dagliga ranking-uppdateringar och ett obegränsat antal webbplatser. Även om det finns flera funktioner, är det just rank-tracking som Wincher gör. Och det gör de mycket bra.

Ranktrackingen

Funktionen för ranktracking, som ju är huvudfunktionen, ger dig svar på allt du kan tänkas behöva om dina sökords positioner i Google. Du ser den genomsnittliga positionen, en uppskattning av trafiken som genereras via Google samt om sökorden trendar uppåt eller nedåt. Det finns även möjlighet att lägga till konkurrenter så att du kan jämföra dina och dina konkurrenters trender.

Dashboard

Winchers Dashboard ger dig en överskådlig blick av hur sidan i fråga presterar. Här ser du bland annat:

  • Hur många sökord som spåras
  • Uppskattad trafik
  • Vilka sökord som vuxit mest under den valda perioden

Ovan är saker som kan förväntas från de flesta ranktrackers, men det finns fler saker som gör att Winchers sticker ut från mängden. I Dashboard ser du även följande data:

  • Trafiktillväxt. Sökord som Wincher uppskattar att du kan vinna mycket trafik på genom bara ett fåtal positionsvinster.
  • Sökresultatsfunktioner. Sökresultats-funktioner visar om din hemsida dyker upp i en särskild widget på Google, så som i en snippet, i bildsök eller i en FAQ.
  • Trafikvärde. Trafikvärde anges i USD och är Winchers uppskattade värde av samtliga klick per månad till webbplatsen. Det baseras på vad det skulle ha kostat att få samma trafik genom sökordsannonsering med Google Ads.

Sökord

I menyvalet Sidor kan du djupdyka i sökorden och undersidorna på din domän.

Här ser du mer information om varje sökord; vilken position sökordet ligger på, den uppskattade trafiken samt den totala sökvolymen. Du ser också vilken URL på domänen som får mest trafik genom det sökordet.

Här finns även kolumnen Funktioner. Symbolerna visar vilka widgets i Google som din domän har använts i. På sökordet högst upp kan vi till exempel se att trafik kommer från en widget, eftersom i:et är där. Vi ser också att det fjärde sökordet (uppifrån) är tillgängligt i bildsök.

Sökordsanalys av Wincher

En viktig del av ranktracking är att veta vad man ska tracka. Här kan Wincher ge dig förslag baserat på vad din hemsida handlar om. Det finns också möjlighet att sammankoppla Wincher-kontot med Google Search Console och hämta data därifrån – då vet du precis vilka sökord som drar trafik till din domän och får det presenterat på ett snyggt sätt i Wincher.

Förutom sökvolym och uppskattad trafik per månad finns mätvärdena Svårighetsgrad och intention.

Läs mer & Prova gratis på Wincher.com

Svårighetsgrad

Svårighetsgrad är precis vad det låter som – det är Winchers uppskattning på hur svårt det är att ranka på sökordet, i det här fallet på Googles förstasida. Exakt vad värdet baseras på framgår inte, men sannolikt handlar det om hur starka domänerna är (både vad gäller Onpage- och Offpage-SEO) som redan rankar på samma sökord.

Intention

Ett annat mätvärde, som också gör att Wincher sticker ut ur mängden lite, är det som de kallar för Intention. Intention beskriver användarens avsikt med en sökning, något som långt ifrån alla andra sökkordsverktyg på marknaden erbjuder.

Det finns fyra typer av intentioner. De anges med olika bokstäver, som synes i bilden ovan. Att veta vilken avsikt en användare har för en sökning kan hjälpa dig att optimera innehållet på din sida.

Wincher – Pris och abonnemang

Det finns tre prenumerationer att välja mellan: Starter, Business och Enterprise. Starterpaketet kommer med 500 sökord och 10 webbplatser. Det är ganska begränsat vad gäller funktioner (till exempel ingår inte manuella ranking-uppdateringar och information om din konkurrens). Businessprenumerationen kan passa bra för den som vill ta del av utav (nästan) allt som Wincher har att erbjuda, medan Enterprise passar bra för byråer och större företag.

Läs mer på Winchers undersida om priser.

Varför inte bara använda Google Search Console?

Google Search Console är ju gratis och samlar all information en webmaster kan tänkas vilja ha om sina sökord. Så varför använda Wincher?

Här kan det vara läge att knyta tillbaka till innehållet lite högre upp i den här recensionen. Wincher presenterar informationen på ett sätt som gör det enkelt att skapa snygga rapporter och att få en snabb överblick över samtliga domäner som övervakas. Dessutom kan sökordsanalysen användas för att hitta nya sökord att skapa content efter.

En annan anledning är Winchers egna mätvärden, som inte finns i Search Console. I Search Console får du ingen information om dina konkurrenter och du får inte mätvärden som Intention, Svårighetsgrad och Estimerad trafik.

Search Console kan vara bra för rådata, medan Wincher ger dig en bättre helhetsbild över hur dina domäner presterar på sina sökord och ger dig dessutom möjlighet att bevaka konkurrenters prestationer i SERPen. För bästa möjliga upplevelse kan det rekommenderas att koppla ditt Search Console-konto till Wincher.

Läs mer & Prova gratis på Wincher.com

Frågor och svar

Hur väljer jag rätt prenumerationsnivå på Wincher?

Det beror på dina behov och din budget. Vill du ta del av nästan all funktionalitet som Wincher erbjuder, utan att betala för mycket, så kan Business-nivån rekommenderas. Om du precis har börjat och har en eller ett par enstaka sidor, är Starter ett bra val.

Är Wincher svenskt?

Ja, Wincher grundades i Stockholm år 2013.

Kan Wincher användas för information om en domäns länkar?

Nej, det finns andra verktyg för det. Wincher fokuserar på ranktracking.

Inläggsförfattare: Arne