Addrevenue – Omdöme och Recension

Addrevenue är ett av de nya affiliatenätverken på marknaden – lanserades 2022.  Än så länge är programmen relativt få (ca 50, mars 2022), men man kan nog räkna med att den siffran kommer att öka ganska rejält.

Utseende och design

Layouten är stilren och enkel att förstå sig på. Vid inloggning ser du följande:

En tydlig skillnad gentemot många andra affiliatenärverk är att Banner Impressions (antalet visningar av banners) är lika prioriterat i designen som till exempel clicks och sales. Kanske indikerar det att Addrevenue fokuserar lite mer på att tillhandahålla banners till sina publishers.

Till Addrevenue

Program

Antalet program är än så länge ganska litet, ungefär 50 stycken. Den enskilt största kategorin är Banking & Finance, där det finns åtta program. Kanske blir Addrevenue, i likhet med ett par andra aktörer på marknaden, ett affiliatenätverk med finans som fokus – eller åtminstone delfokus. Skönhet & Hälsa, Fritid och Mode är andra kategorier som är större än resten. Exempel på program:

  • Upplevelse.com
  • Btcswe
  • Kompar
  • Pantit
  • Smart Tools
  • StuffStore

Som visas ovan har de både program som finns hos andra affilitebolag – samt några unika.

Produktfeed och produktkataloger

Något som är värt att notera är att det är enkelt att hitta till produktfeed för den som vill importera annonsörens produkter automatiskt. Det ligger direkt under ”Advertisers”.

I ”Product catalog” är det enkelt att se annonsörernas produkter. Välj bara en av dina kanaler och/eller en annonsör. Du får då upp produkter med namn och priser. Under knapparna finns en knapp, ”Apply”. Klickar du på den kommer du till annonsörens profilsida på Addrevenue, där du kan ansöka om att samarbeta.

Kampanjer

Under ”Campaigns” ser du pågående kampanjer och erbjudanden på ett överskådligt vis. Många av erbjudandena för tillfället är rabattkoder, med allt från 5 % till 15 % rabatt. Rabattkoder är ofta uppskattade hos besökarna och kan leda till ökad konvertering.

Rapporter och statistik

Under Reports finns tre val; Transactions, Payouts och Events. Under Events får du ganska mycket data att analysera och jämföra.

Egen Åsikt

Jag kan se vissa fördelar med Addrevenue. Framförallt ett ungt och hungrigt företag som måste kämpa hårt för att utmana jättarna på marknaden. Det tror jag kommer bli deras styrka. De kan exempelvis bli tvungen att tänka utanför boxen och ta in företag som de större affiliateföretagen inte godkänner. De behöver däremot minst dubbla antalet annonsörer för att de på riktigt ska bli ett alternativ. De flesta affiliates jag känner har ett primärt affiliatenätverk och kompletterar med övriga. Det är även så jag jobbar. Det ska mycket till att jag byter mitt primära nätverk.

Tre frågor till Addrevenue

Kommer ni satsa på någon speciell inriktning?

Vi kommer diffa oss något i termer av fart på utbetalningar för affiliates. Detta då vi kör med kortbetalningar för annonsörer,  så vi kommer kapa ca 30 dagar på utbetalningscykeln p.g.a. detta. Så det är väldigt fördelaktigt för affiliates.

Vad kommer ni erbjuda utöver vad som ges hos de andra affiliatebolagen?

Vi kommer även försöka diffa oss när det kommer till vilken typ av affiliate vi vill ansluta till plattformen. Vi vill få in fler instagrammare, tiktokare, youtubers och twitchare – i tillägg till de vanliga publicisterna/rabattkodssiterna så klart. Men det är viktigt att bredda underlaget av affiliates för att nå ut till en större pool avannonsörer -> större nätverkseffekt, vilket gynnar samtliga användare.

Kan jag registrera mig både som företagare och som privatperson?

Yes, du kan regga dig som både privatperson/företagare. Vi samarbetar med Gigapay för utbetalningar gentemot privatpersoner så att skatt sociala avgifter hanteras korrekt.

Till Addrevenue

 

Inläggsförfattare: Arne