Satsa stort – eller litet?

Är du nybörjare på affiliate bör du definitivt bygga en enkel och liten sida från början. Detta för att lära dig systemet. Har du däremot stor erfarenhet av programmering, vill bygga en extremt användarvänlig sida eller få trafik utöver enbart SEO och SEM – då kan du sikta större.

Framförallt handlar det då om att bygga en tjänst som ger besökaren en nyttig funktion. Ett exempel är Pricerunner (även om de bara delvis har affiliatesystem). Ett avancerat system läser av priser hos E-butiker vilket självklart är nyttigt och eftertraktat av konsumenten.

Ett annat klassisk exempel är flygbranschen där Flyg.nu kan nämnas. Besökaren fyller i varifrån och vart man vill resa, datum, antal personer och sedan genomförs en sökning hos alla flygbolag varpå detta presenteras. Systemet bygger delvis på affiliate dvs. att de får provision om de förmedlare flygbiljettsförsäljning hos exempelvis Ticket osv. Exempel kan även lyftas fram inom lån, kläder, telefonabonnemang osv.

Att bygga en sådan lösning är självklart mycket avancerat och tar tid.  Men samtidigt skapas en funktion som har längre livslängd och dragningskraft än en enkel affiliatesida med bilder på exempelvis 200 olika jackor.

Har du kunskapen så våga testa utmana dig själv. Bygg en användarvänlig tjänst som kommer användas utifrån att den är ”bäst inom sin bransch”. Men glöm inte att ha mindre affiliatesajter också som ett komplement. De bägge vägarna kommer lära dig helt olika saker på vägen framåt mot de ekonomiska framgångarna.

Inläggsförfattare: Arne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *