(Projekt) Del 1 – Jämföralån.com

De texter som presenteras under ”Projekt” är artikelserier på tre texter. De följer ett specifikt projekt inom affiliate och sträcker sig över 8-9 månader. Detta för att man som läsare ska kunna ta del av utvecklingen (framgångar och motgångar) på olika sidor.

Del 1 – Lansering

Jämföralån.com lanserades i början av 2016 men har sedan dess sett lika ut. Vid lanseringen valde vi att lägga upp två-tre texter inom temat ”jämföra lån”. Detta för att först se hur Google skulle ta emot sidan och hur rankingen framöver skulle förändras.

Lånesegmentet är extremt tufft och det är lite på ”chans” som sidan skapades. En del av våra lånesidor har stuckit som en raket bland Googles sökresultat medan andra har stått och stampat oavsett vad vi gjort.

Som namnet avslöjar är det tänkt att bli en lånesida som ”jämför lån”. Inte helt oväntat och inte heller unikt. Det är samma inriktning som de flesta.

Kan man tjäna pengar?

Som sidan ser ut nu kan man inte göra det. Sidan har ingen design, inte någon ranking och framförallt – den saknar affiliatelänkar. Men visst bör det gå att tjäna pengar på sidan framöver. Att hamna etta på jämföra lån kanske inte är ett realistiskt mål. Men lån är ett segment med extremt många longtails. Det finns mängder av affiliatesidor som tjänar stora pengar – utan att egentligen ranka på något speciellt ord. Det blir longtailsjakt helt enkelt.

Nästa steg

Under de kommande månaderna ska sidan självklart få bättre design. Det är primärt. Självklart även affiliatelänkar. Sen måste vi även välja väg. Ska den ta upp allt om att jämföra lån inom bolån, privatlån, smslån osv. Eller bara vissa lån?  Ska vi ha recensioner eller enbart en enkel startsida som nu?

Nästa steg blir helt enkelt att skapa en webbplats som är värdig att kallas för affiliatesajt – det  är den knappast nu.

/ Bengt S

Inläggsförfattare: Arne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *