WooCommerce – Bygg affiliatesida som en E-handel

 Ett fel som många affiliates gör är att de bygger för ”oproffsiga” hemsidor. Det gör att besökarna snabbt backar ut och söker sig till andra webbsidor för att hitta vad man letar efter. För att öka konverteringen på en affiliatesida om ex knivar bör man efterlikna en E-butik som säljer dessa. Inte helt oväntat eftersom besökaren söker efter en E-butik som säljer knivar om det är knivar som ska köpas in.

Ett plugin som skapar denna effekt är WooCommerce. Detta plugin har även ett flertal andra fördelar men i detta fall kommer jag bara ha fokus på just fördelen med utseendet.

Ett exempel nedan visas från sidan allamatberedare.se som använder Woocommerce för att skapa denna efterfrågade strukturen. Varje produkt läggs in i systemet som enskild produkt och man anger även produktbild samt vilka taggar som produkten ska finnas inom. Systemet är även anpassat för att antingen vara på en E-butiks hemsida eller på en affiliatesajt. Därmed kan man mycket smidigt lägga in snygga affiliatelänkar på produkterna.

Fördelen är att produkterna sedan presenteras på ett sätt som mycket tydligt efterliknar en E-butik.

I detta fall har man lagt in en produktbild men inte ”Tillhörande bilder”. Om man väljer att lägga in fler bilder (matberedaren från olika håll) visas dessa under produktbilden. Till höger finns plats för 100-200 ord där man presenterar produkten. Gör nu inte samma fel som många E-butiker gör med att kopiera leverantörens produktfakta. Skriv med egna ord och skapa unik content istället för att jobba med duplicerat innehåll.

Under bilden finns sedan möjlighet att lägga in betydligt mer information om produkten och därunder presenteras ”Liknande produkter”. Det är främst produkter från samma kategori vilket gör att om kunden inte anser att just denna produkt är tilltalande är chansen stor att man klickar på någon av dessa ”Liknande produkter”

WooCommerce tar inte mer än 1-2 timmar att helt behärska för de som jobbar med affiliate. Väl investerad tid om man vill satsa på att efterlikna en E-butik och därmed öka konverteringen tydligt.

Inläggsförfattare: Arne