Affiliate på Dorunner – Så fungerar det

Dom flesta som håller på med affiliate har valt att rikta in sig antingen mot e-butiker, långivare eller mot spelbranschen. Åtminstone är dessa tre väldigt vanligt förekommande men det finns även andra vägar att gå. Ett alternativ är att fokusera på tjänster istället för till exempel produkter och det kan man bland annat göra via Dorunner – en sida som hjälper besökaren att hitta hantverkare och tjänsteföretag.

Så fungerar det

För att lyckas med affiliate behöver man tänka utanför boxen – det gäller att satsa på något som andra inte redan valt att göra, alternativt vara bättre än sina konkurrenter. Båda är förvisso möjliga alternativ men det är alltid smart att välja en nisch som ännu inte finns, eller åtminstone som inte är så stor om man vill nå ett lyckat resultat och tjäna pengar på allt arbete man lägger ner.

Ett exempel på en affiliatesida som valt att arbeta mot Dorunner är http://hemstadningnacka.com – men hur fungerar det då? Jo, genom att besökaren kommer till sidan, möjligen genom att ha sökt efter ”hemstädning Nacka” på Google, väljer att gå vidare med bokning och hamnar där med på Dorunners egen sida.

Du förmedlar en offert och får provision för det – du tjänar pengar. Kort och gott kan man säga att man som affiliate ingår i en lång kedja där man själv rekommenderar en produkt (eller i det här fallet tjänst), skickar vidare besökaren till en annan sida – vilken i sin tur också kommer att skicka besökaren vidare mot det slutgiltiga målet med att hitta en städfirma i Nacka som erbjuder hemstädning, för att utgå från samma exempel.

Eftersom det redan finns en sida som handlar om just hemstädning kan man välja någon av dom andra tjänsterna som finns att hitta hos Dorunner, till exempel målning, flytt eller renovering. Som vanligt är det viktigt att kolla konkurrensen innan man startar igång en ny sida men Dorunner hjälper till att hitta hanterverkare och tjänster inom många olika områden och kanske kan du hitta ett som passar just dig.

Tips / av

Inläggsförfattare: Arne