Smarta affiliatetips för nybörjaren

Allt fler intresserar sig av affiliate och för nytillkomna som vill lära sig mer finns flera smarta tips. Det första steget är såklart att sätta sig ner och fundera på vad man vill rikta in sig på eftersom det finns en hel del att välja mellan. Hur ser konkurrensen ut kring det du gillar, ska du satsa stort eller smått,  och kanske viktigast av allt – hur ser marknaden ut? Har man en riktigt bra idé, någorlunda kunskaper och en stor dos tålamod kan man lyckas skapa något som på sikt kommer ge lite extra klirr i kassan.

Att välja en nisch

Första steget för att lyckas med affiliate är att hitta en bra nisch att rikta in sig på. Har du kanske en passion kring något speciellt skulle det kunna vara ett bra val men det gäller såklart att det i så fall skulle kunna bli lönsamt. Att nischa in sig på väldigt speciella områden som inte så många känner till eller att välja sådant där många andra redan hunnit före är två saker man bör akta sig för.

Givetvis kan man lyckas ändå men är man nybörjare så är det bättre att börja med något annat. Precis som att det finns hemsidor som bara handlar om appar kan man skapa sidor som handlar om bakning, inredning, trädgård eller pensionssparande. Ja, i princip vad som helst som man tycker verkar spännande. Väljer man till exempel bakning kan man välja en enda kategori, exempelvis kladdkakor eller kanelbullar. Då har man en väldigt tydlig nisch och det blir relativt enkelt att jobba med nyckelord. Framförallt gäller det att möta besökarens behov.

Skapa en webbplats och innehåll

När man har själva idén färdig är det dags att skapa en webbplats. WordPress är ett bra alternativ för den som är nybörjare eftersom det är relativt enkelt att använda utan att man behöver vara särskilt teknisk. Man väljer sedan ett affiliate-program som verkar bra för den nisch man valt och sedan är det dags att skapa ett bra innehåll som kan locka till sig många besökare. Här är det viktigt att man producerar innehåll av hög kvalitét som målgruppen finner intressant eller informativt så att du får återkommande trafik till sidan.

Marknadsför dina erbjudanden

Dom produkter och tjänster man marknadsför är också det man kommer tjäna pengar på så det gäller att marknadsföra sina erbjudanden på ett bra sätt. Du har din nisch, du har din målgrupp och utefter det ska du också marknadsföra produkter som är intressanta för dom. Produktrecensioner är en bra väg att gå men man kan också använda sig av bannerannonser, rabattkoder och mycket annat.

En affiliatesida är inget som genererar pengar av sig själv, som många nybörjare tror. Det innebär mycket jobb med att leta nya produkter eller tjänster för att sedan marknadsföra dessa. Innehållet behöver uppdateras för att sidan ska kännas intressant och locka till sig besökare och man behöver jobba med detta kontinuerligt. Gör man det finns dock en chans att man kan få en inkomst så småningom och det är då det börjar bli riktigt roligt.

Inläggsförfattare: Arne