Mobil Affiliate marknadsföring 2019

”Affiliate marketing” är den process genom vilken en affiliate tjänar en provision för att marknadsföra en annan persons eller företagets produkter. Affiliates marknadsför inte bara en produkt som de tycker om, då marknadsför denna produkt och tjänar en liten del av vinsten från varje försäljning de gör. Försäljningen spåras via länkar från en webbplats till en annan.

För att detta ska ske, måste tre olika parter vara inblandade:

  • Säljare och produkt tillverkare.
  • Affiliate eller annonsör.
  • Konsumenten

Hur får Affiliates betalt?

Med en snabb och billig metod för att tjäna pengar utan att faktiskt behöva sälja en produkt fysiskt, har affiliate marknadsföring vuxit obestridligt för dem som vill öka sina inkomster på nätet. Men hur får en affiliate betalt efter att ha länkat säljaren till konsumenten? Svaret är komplicerat. Konsumenten behöver inte alltid köpa produkten för att ge en kickback. Beroende på vilket affiliateprogram, kommer provisionen till säljarens försäljning betalas på olika sätt.

Vanliga typer av kanaler

De flesta affiliates har gemensamma metoder för att säkerställa att deras besökare är engagerad och mottagliga för att köpa de marknadsförda produkterna. Men inte alla affiliates marknadsföra produkter på samma sätt. I själva verket finns det flera olika marknadsföringskanaler de kan dra nytta. Dessa är de två vanligaste:

  1. Influencers

En influencer är en individ som har makten att påverka inköpsbeslut av en stor del av sina följare. Denna person är i en bra position för att dra nytta av affiliatemarknadsföring.

  1. Bloggare

Med möjligheten att rangordna organiskt trafik från sökmotorer, skapar bloggare oftast hemsidor där de bygger upp flera undersidor vilka de lockar besökarna till. Bloggaren samlar produkter eller tjänster och skriver sedan en omfattande recension som främjar varumärket på ett övertygande sätt för att driva trafiken till säljarens webbplats.

Affiliate inom billigaste mobilabonnemang

Ett exempel på affiliate kan vara inom billigaste mobilabonnemang så som sajten billigastemobilabonnemang.nu. En mobilaffiliate kan du marknadsföra och ”sälja” mobiler och abonnemang. Du kan antingen registrera dig som en affiliate direkt med enskilda företag som Telenor, Hallon, Vimla eller Comviq, eller registrera dig med en återförsäljare som Adservice som ger dig möjlighet att främja många olika operatörer på en gång. Mobilaffiliates får normalt sett ersättning genom provision eller schablonbelopp för varje försäljning som sker via en unik spårningslänk. De flesta affiliate-program kräver att du faktiskt äger en webbplats innan de accepterar dig i sitt nätverk, så kom igång med din hemsida idag!

Inläggsförfattare: Arne