Maximera dina inkomster med affiliate inom gaming

Om du har en niche inom gaming och vill maximera dina chanser till inkomster finns det fler vägar än bara affiliate att gå. Jag personligen kör både med Amazon affiliate, diverse svenska affiliateprogram och streaming.

Streaming / videos

För att göra din sida ännu mer sökbar och attraktiv tycker jag absolut att du ska streama eller göra videos och lägga upp på youtube.

Du kan tjäna pengar via t ex reklam, donationer, sponsring och prenumerationer via det här sättet. Och har jag hittat en unboxingvideo av ett tangentbord och det finns en länk till hemsidan som den personen gjort, kommer jag helt klart klicka på länken, vilket blir automatiskt att trafiken ökar till hemsidan.

Vilka är de bästa affiliateprogrammen för gaming?

Eftersom kommissionen ofta är låg inom gaming behöver man satsa på mycket trafik och leta lite extra vilka affiliateprogram som har bra kommission.

Viktigt att veta om Amazon affiliate

Saker som är viktiga att tänka på när du använder Amazons produkter och länkar är att de har rätt hårda regler kring att du inte får använda bilder från deras hemsida i början. Och för allt i världen ge inte en av dina affiliatelänkar till din brorsa, mamma, din kusins polare osv.


Jag har hört flera historier gällande att folk blir bannade för Amazon har sett att du känner den där människan på ett eller annat sätt. Och det verkar vara rätt svårt att komma tillbaka när man väl blir bannad, men dock inte omöjligt. Med det sagt, det är väldigt enkelt att komma igång med Amazon affiliate och är supersmidigt med länkarna.

Så vad är fördelar och nackdelar med Amazon affiliate?

Fördelar

Nu utgår jag från mitt eget perspektiv men något jag verkligen ser positivt på är att när väl någon klickat på en länk som leder till Amazon så kan de köpa i princip vad som helst och du kommer få pengar för det. Även om du har länkat till en snöskyffel och de väljer att köpa en elscooter så får du betalt för produkten de i slutänden köper.

 

Eftersom Amazon har ett enormt utbud så ökar chansen att de köper något även om det inte precis är produkten du annonserat. De har 24h på sig att göra ett köp för att det ska räknas på dig från det att de klickat på din länk.

En annan fördel är att det är extremt enkelt att komma igång, du skapar ett associate konto, lägger in din hemsida sen är du igång.

 

Amazon är ett stort bolag, välkänt märke och vem känner inte till dem? Det blir bra mycket pålitligare än att du länkar till amazon än bossesokändabiltvätt.se, dessutom har många redan handlat på Amazon så steget att göra ett köp minskar.

Nackdelar

Du får inte använda bilderna på produkterna på Amazon, inte innan du kommit ur prövoperioden i alla fall.

En nackdel, men kanske inte ett superstort problem, är att du behöver göra tre sälj inom 180 dagar från första säljet för att ta dig ur prövoperioden.

Andra affiliateprogram som Adtraction, adrecord osv

Väljer du ett annat affiliateprogram är det lite krångligare än Amazon. Du registrerar dig på valfri affiliatesida som passar för gaming. Jag använder både Adtraction och Adrecord och de har lite olika utbud på butiker.

Fördelar

När du är godkänd mot ett affiliateprogram får du tillgång till hela deras utbud och har tillgång till bilder från deras hemsida.

Du har inget krav att du måste sälja visst många gaminglaptops, mikrofoner eller gamingheadset t ex för att få några ytterligare fördelar.

Nackdelar

Du måste ansöka till varje affär som du vill marknadsföra prylar ifrån. Inte ett jätteproblem tycker jag för jag antar att de som är inne och läser på min sida är intresserade av gaming eller teknik och att de då hamnar på en sida som endast har teknik/gamingprylar är inte precis en nackdel.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Inläggsförfattare: Arne