Affiliate via E-mail?

Går det att tjäna pengar på affiliate via mailutskick? Ja, men de flesta som jobbar med affiliate använder mailutskick som komplement – sällan som den enda kanalen.

De flesta förknippar affiliate med bloggar eller hemsidor som gör produktjämförelser. Men ytterligare en väg är att jobba med mail-listor och nå ut med budskap och länkar den vägen. Det blir därmed ett helt annat arbetssätt mot att skapa trafik till en webbplats med SEO. Här är det framförallt tajming som väger tungt för att framgång ska nås. Företaget Reynolds International Marketing sammanfattar målet med riktad marknadsföring tydligt.

Skicka rätt meddelande, till rätt människa, vid rätt tillfälle

  • Skicka rätt meddelande…

Fokusera på statistiken! En fördel med mailutskick är att statistiken blir så extremt tydlig. Hur många har öppnat mailet? Hur många har interagerat genom att exempelvis klicka på en länk?

Det finns mängder av artiklar om att skriva riktigt bra nyhetsbrev. Att jobba med text, bild och budskap och även att jobba med A/B-test för att avgöra vad som fungerar bäst mot den specifika målgruppen.

  • …till rätt människa

Marknadsföring ger bara effekt om den riktas till rätt målgrupp. Sker utskick B2B så finns maillistor att köpa och använda. Däremot får inte mail skickas ut till privatpersoner utan att personen har godkänt detta. Att skicka mail till privatpersoner utan att ha fått detta tillstånd kan innebära precis motsatt effekt.

  • Vid rätt tillfälle.

Spelar det någon roll om mailet skickas klockan 07:00 eller 19:00? Definitivt. Det visar flera statistiska undersökningar. Det är bara att gå till sig själv. Vilken stund på dagen rensas mailkorgen snabbt och effektivt? När finns tid för att läsa reklam och information? Vilka företag lyckas nå fram med sitt budskap via mail – vilka gör det inte?

  • (Kontrollera programmens regler)

En punkt som även är viktig att kontrollera är de olika affiliateprogrammens riktlinjer för marknadsföring via mail.

Här ovan visas exempel från ett företag på Adrecord som alltså godkänner social media men inte E-postmarknadsföring, rabattkodsidor eller cashback-sidor. Risken att ändå marknadsföra sidan via mail är att någon ersättning inte betalas ut.

Läs vidare:

Adtraction (Rekommenderat affiliateföretag) har en guide som är värd att läsa. Läs ”Hur du skapar en strategi för e-postmarknadsföring”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Inläggsförfattare: Arne